Zanima vas kako sklopiti ugovor o doživotnom uzdržavanju? Želite zaštititi svoja prava prilikom raspolaganja imovinom kada sklapate ugovor o dosmrtnom uzdržavanju?

Dođite na predavanje koje će se održati 21. svibnja 2024. godine u 11.00 sati putem platforme Zoom. O pravima i obvezama koje proizlaze iz ugovora o doživotnom uzdržavanju (uz prijenos imovine nakon smrti) i ugovora o dosmrtnom uzdržavanju (uz istodobni prijenos imovine), na koji način ih sklopiti te kako se zaštiti u slučaju nepredvidivih situacija, neispunjenja ugovorom preuzetih obveza i potencijalnih zlouporaba povjerenja stranaka ugovora, govorit će dugogodišnja suradnica i članica Hrvatskog pravnog centra, umirovljena sutkinja Vrhovnog suda RH mr.sc. Olga Jelčić.

Više o načinu prijave za sudjelovanje pronađite na sljedećoj poveznici – https://krugovi.hr/pravna-edukacija-i-pravno-savjetovanja-za-starije-osobe-iz-cijele-hrvatske/.

Ovo je prvo od tri predavanja namijenjena prvenstveno osobama starije životne dobi s područja cijele Hrvatske, ali i svima ostalima zainteresiranima za ova važna pitanja.

Program se izvodi u okviri projekta „Krugovi podrške za starije osobe“, a Hrvatski pravni centar ga provodi kao partner udruge Krugovi – Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje kao  nositelja projekta.