Početkom 2023. godine Krugovi – centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje i Hrvatski pravni centar sklopili su sporazum o suradnji u okviru provedbe dvogodišnjeg programa ‘DOSTA – dostojanstveno starenje’. Krugovi – centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje korisnik je navedenog programa koji je odobren i financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Sporazumom o suradnji predviđeno je da dugogodišnja suradnica i članica Hrvatskog pravnog centra, mr.sc. Olga Jelčić, tijekom 2023. godine održi četiri predavanja na temu ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju za osobe starije životne dobi kako bi se ih se informiralo o pravima i obvezama koje proizlaze iz navedenih ugovora za obje ugovorne strane, kao i upozorilo na potencijalne zlouporabe povjerenja i štetnost takvih ugovora. Pružanjem pravnih informacija od strane pravne stručnjakinje nastoji se informirati osobe starije dobi o svim mogućnostima sklapanja ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju i prevenirati potencijalne situacije iskorištavanja naših građana.

Ovom prilikom pozivamo sve osobe starije životne dobi da nam se pridruže na predavanju o ugovorima o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju koje će se održati u srijedu, 25. listopada 2023., u 14:00 sati na adresi Trg Ivana Meštrovića 1G (prostorije MO Zapruđe).