Hrvatski pravni centar, kao provedbeni partner UNHCR-a je u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) izradio brošuru pod nazivom „Pravo na rad tražitelja međunarodne zaštite, osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom i osoba pod privremenom zaštitom“. Brošura sadrži ključne informacije o pravu na zapošljavanje i rad, kao i o zaštiti tih prava. Prevedena je na engleski, ukrajinski i ruski jezik te će uskoro biti prevedena i na druge jezike.

Predstavljanje brošure održano je na treningu o zapošljavanju izbjeglica, u organizaciji UNHCR-a i HZZ-a. Na treningu su sudjelovali županijski savjetnici/ce HZZ-a iz cijele Hrvatske, koji su upoznati sa sustavom podrške prilikom zapošljavanja izbjeglica kao i s mogućnošću suradnje s UNHCR-om i HPC-om s ciljem što većeg broja zaposlenih tražitelja/ca međunarodne zaštite, osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom i osoba pod privremenom zaštitom.

Kroz ovu suradnju želi se osigurati što učinkovitija integracija navedenih skupina u hrvatsko društvo, jačajući njihovu samostalnost i doprinoseći ukupnom razvoju zajednice.