U okviru projekta „Pravno savjetovanje u postupku odobrenja međunarodne zaštite 2021.“ koji provodi Hrvatski pravni centar na temelju ugovora sklopljenog s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a koji financijski podupire Fond Europske unije za azil, migracije i integraciju, izrađeni su sljedeći informativni materijali za tražitelje međunarodne zaštite:

  • Informativni materijal (plakat) koji sadrži osnovne informacije o tome kome, kada i gdje se obratiti za pravno savjetovanje te kontakt informacije Hrvatskog pravnog centra, na engleskom i šest jezika iz zemalja iz kojih tražitelji međunarodne zaštite najčešće dolaze (turski, arapski, farsi, paštu, španjolski i ruski). Prilažemo i tekst na hrvatskom jeziku.
  • Informativni materijal (brošura) o pravu na pravne informacije i pravno savjetovanje na engleskom i šest jezika iz zemalja iz kojih tražitelji međunarodne zaštite najčešće dolaze (turski, arapski, farsi, paštu, španjolski i ruski). Prilažemo i tekst na hrvatskom jeziku.
  • Informativni materijal (brošura) terminološki/jezično prilagođena djeci bez pratnje tražiteljima međunarodne zaštite na engleskom i šest jezika iz zemalja iz kojih tražitelji međunarodne zaštite najčešće dolaze (turski, arapski, farsi, paštu, španjolski i ruski). Prilažemo i tekst na hrvatskom jeziku.