Najava tribine „Što treba znati kada donosimo odluke o raspolaganju imovinom u trećoj životnoj dobi? (ugovori o uzdržavanju, nasljeđivanje, darovanje)“

Najava tribine „Što treba znati kada donosimo odluke o raspolaganju imovinom u trećoj životnoj dobi? (ugovori o uzdržavanju, nasljeđivanje, darovanje)“

27. lipnja 2017., 18:00 sati, u Knjižnici Augusta Cesarca, Šubićeva 40, drugi kat, održat će se tribina „Što treba znati kada donosimo odluke o raspolaganju imovinom u trećoj životnoj dobi? (ugovori o uzdržavanju, nasljeđivanje, darovanje)“.

Tribina se organizira u suradnji s Projektom 65plus Knjižnica Grada Zagreba, te u sklopu projekta „Važno je znati sa 65+“, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH. Tribina se održava u Knjižnici Augusta Cesarca u Šubićevoj ulici.

Projekt Važno je znati sa 65+ je usmjeren zaštiti starijih osoba kroz informiranje i pružanje savjetodavne pravne pomoći. Projektom se želi sprječiti zlouporabe ugovora o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju starijih osoba, te zlouporaba povezanih s drugim oblicima raspolaganja imovinom, kao što su nasljeđivanje i darovanje. Provode ga Hrvatski pravni centar (HPC) i Centar za socijalnu skrb Zagreb u suradnji sa Sindikatom umirovljenika Hrvatske (SUH), Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb i udrugom Radio mreža.

Na tribini će pravni stručnjaci pružiti iscrpne pravne informacije o tome kako se korištenjem pravnih sredstava mogu izbjeći rizici povezani s odlučivanjem o imovini, a odgovarat će i na na pitanja građanki i građana.

Do Knjižnice možete doći pokretnim stepenicama Tržnog centra Gorica, Šubićeva 40 ili liftom, na drugom ulazu u Centar, na adresi Martićeva 67).