Održan trening o socijalnoj skrbi o djeci bez pratnje u Zagrebu

Održan trening o socijalnoj skrbi o djeci bez pratnje u Zagrebu

27. travnja 2017. godine održan je treći od pet treninga u okviru projekta „Unaprjeđenje zaštite prava djece bez pratnje“ koji Hrvatski pravni centar provodi u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Zagreb i Centrom za socijalnu skrb Kutina.

Dana 27. travnja 2017. godine održan je treći od pet treninga u okviru projekta „Unaprjeđenje zaštite prava djece bez pratnje“ koji Hrvatski pravni centar provodi u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Zagreb i Centrom za socijalnu skrb Kutina. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade RH, a njegova provedba traje od studenog 2016. do listopada 2017. godine. Cilj ovog projekta jest unaprijediti zaštitu djece bez pratnje informiranjem njih samih i educiranjem osoba zaduženih za brigu o njima.

Na trećem treningu na temu „Socijalna skrb o djeci bez pratnje“ koji je održan u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Zagreb izlaganje je održala Dubravka Marušić, dipl. defektolog-socijalni pedagog iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu. Na ovom treningu naglasak je bio na pravima koja djeca bez pratnje imaju u sustavu socijalne skrbi, kao i u pravima i obvezama koja posebni skrbnici imaju u radu s djecom bez pratnje. Nakon izlaganja je bila radionica koja se sastojala od zajedničke obrada hipotetskih slučajeva.

Na treningu je sudjelovalo 20 osoba – djelatnici i djelatnice Centra za socijalnu skrb Zagreb, Centra za socijalnu skrb Kutina i Centra za pružanje usluga u zajednici Dugave.

Sljedeća edukacija u okviru ovog projekta na temu Trening o pojedinim pravima djece bez pratnje održat će se u 2. lipnja ove godine.